söndag 24 mars 2013

Glutenfria Apelsinvåfflor

recept taget från min kanonbra bakbok "Baka utan Gluten"

6 st.

120 g rumstempererat smör
80 g socker
2 ägg
130 g bovetemjöl
60 g majsstärkelse
1 apelsin
apelsinmarmelad till servering

Tillagningstid ca 15 min plus 3-5 minuters tillagningstid per våffla

1. Vispa smör och socker pösigt i en bunke med elvisp. Rör ner äggen ett i sänder.

2. Skölj apelsinen i hett vatten, klappa den torr och riv av skalet med rivjärn. Pressa ur saften.
    Blanda bovetemjöl och majsstärkelse i en annan bunke. Blanda ner torrvarorna lite i taget i smör- och
    äggsmeten. Rör ner apelsinsaften och skalet.

3. Hetta upp våffeljärnet och grädda 6 gyllenbruna våfflor av smeten. Servera med apelsinmarmelad.

(Eller massor av grädde och chokladsås- det funkar fint det också!!!)    




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar