recept taget från min kanonbra bakbok "Baka utan Gluten"
6 st.
120 g rumstempererat smör
80 g socker
2 ägg
130 g bovetemjöl
60 g majsstärkelse
1 apelsin
apelsinmarmelad till servering
Tillagningstid ca 15 min plus 3-5 minuters tillagningstid per våffla
1. Vispa smör och socker pösigt i en bunke med elvisp. Rör ner äggen ett i sänder.
2. Skölj apelsinen i hett vatten, klappa den torr och riv av skalet med rivjärn. Pressa ur saften.
Blanda bovetemjöl och majsstärkelse i en annan bunke. Blanda ner torrvarorna lite i taget i smör- och
äggsmeten. Rör ner apelsinsaften och skalet.
3. Hetta upp våffeljärnet och grädda 6 gyllenbruna våfflor av smeten. Servera med apelsinmarmelad.
(Eller massor av grädde och chokladsås- det funkar fint det också!!!)
Blanda bovetemjöl och majsstärkelse i en annan bunke. Blanda ner torrvarorna lite i taget i smör- och
äggsmeten. Rör ner apelsinsaften och skalet.
3. Hetta upp våffeljärnet och grädda 6 gyllenbruna våfflor av smeten. Servera med apelsinmarmelad.
(Eller massor av grädde och chokladsås- det funkar fint det också!!!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar